Alyona Stadnik • 19. aprill 2012 kell 10:27

Siilats: osaluse omandamine partneri firmas on ebaeetiline

Kui minu firma tippjuht saaks pärast lahkumist osaluse äripartneri firmas, ma lõpetaks koostöö selle partneriga, ütles ASi Info-Auto omanik Viktor Siilats.

"See on ja oleks mõlemapoolne ebaeetiline tegu ja ma lõpetaksin koostöö," kommenteeris ta. Siilatsi sõnul saab sellist probleemi lahendada eelnevate läbirääkimiste teel.

"Kui ärijuhil on mingi idee ja ta kavatseb kuhugi investeerida, siis võimaliku huvide konflikti korral peaks ta oma plaanidest rääkima. Kui selgub, et huvide konflikti siiski pole, siis pole ka probleemi," selgitas Siilats.

Ta märkis, kui huvide konflikt selgelt esineb, siis tuleb mõelda lahendusi. "Kui  osalust äripartneri firmas omandatakse soodsalt, siis on see tegelikult mitte ärijuhi privileeg, vaid selle firma, kus ärijuht töötab, privileeg teostada soodne investeering," lausus Siilats.

Äripäev kirjutas täna, et Tele2 Eesti eksjuht Toomas Tiivel ostis pärast ametist lahkumist viiendiku reklaamiagentuurist, mis pakkus aastaid teenust Tele2-le. Uus juht lõpetas koostöö agentuuriga.

Tiivel omandas mullu sügisel ehk ligi pool aastat pärast ametist lahkumist osaluse Tele2ga 15 aastat koostööd teinud reklaamiagentuuris DDB Eesti. Äripäev küsib ettevõtete omanikelt, kuidas nemad suhtuksid selles, kui nende firma tippjuht saab pärast lahkumist osaluse äripartneri firmas.

Hetkel kuum