Romet Kreek • 25. mai 2012 kell 14:58

Deutsche Bank: Kreeka on läbikukkunud riik

Kreeka on ebaõnnestunud riik ning tema rahvas ega äriringkonnad ei näe kriisist väljapääsu teed, ütles Deutsche Banki juhatuse kaasesimees Jürgen Fitschen.

„Kreeka on ainus riik, mille kohta mul on tunne, et me võime öelda läbikukkunud riik – see on korrumpeerunud riik, nii korrumpeerunud kui poliitiline juhtkond üldse olla saab ning iseenesest mõista puudub inimestel soov seda toetada,“ vahendab Bloomberg Fitscheni tänast kõne Berliinis.

Eile reisis ta Ateenas, kus kohtus pankade, laevanduskompaniide ja tööstusettevõtete juhtidega.

„Ma küsisin neilt, kes on need inimesed, keda te usaldaksite riiki juhtima uude ajastusse, kus teil on kindlustunne, et te saaksite olla euroala väärtuslik liige,“ küsis ta. „Kahjuks oli nimekiri väga lühike, te ei leia käepäraseid nimesid, keda praegu usaldataks poliitiliste liidritena.“

„Inimesed lihtsalt ei näe tunneli lõpus valgust,“ jätkas ta. „Nad aktsepteerivad, et peavad tegema läbi valurohke kohandumise, kuid kus on präänik, mis paneks neid seda vastu võtma ja tervitama oodates paremaid aegu?“

Hetkel kuum