Rainer Saad • 27. september 2012 kell 8:43

OECD: Itaaliat ja Hispaaniat kasutatakse euro vastu panustamiseks

Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) peasekretär Angel Gurria ütles täna, et Hispaania ja Itaalia teevad oma majanduse parandamise nimel kõik, mida vaja, kuid nad on kasumit jahtivate turgude ohvrid.

„Meil on hea süsteem, kuidas karistada kiiresti halba majandust – juurdepääs turgudele muutub palju raskemaks. Kuid meil ei ole premeerimise süsteemi,” ütles ta. „Itaalia ja Hispaania teevad seda, mida peavad tegema, kuid ikka lööb turg neid. Võib-olla panustab keegi euro vastu ning kasutab Itaaliat ja Hispaaniat selleks.”

Gurria arvates peaks Euroopa Keskpank tegema rohkem, et stabiliseerida võlgades siplevaid majandusi maksejõuetuks muutumise riski vastu, vahendas Marketwatch.

„Me oleme praegu seal, kus ollakse bazuukat valmis kasutama,” ütles ta. „Võib-olla me peaksime laskma aupaugu, et igaüks näeks bazuuka töötamist ning valmidust seda kasutada,” ütles ta.

Hetkel kuum