Rainer Saad • 12. november 2012 kell 7:19

Deripaska firmal suurim kahjum alates börsile tulekust

Nõudlus ülevarustatud alumiiniumiturul on sel aastal langetanud alumiiniumi hinda ning mõjutanud tugevalt ka Venemaa alumiiniumitootjat RUSALi, mille kvartalikahjum oli suurim pärast 2010. aastal börsile tulekut.

Miljardär Oleg Deripaskale kuuluv RUSAL sai kolmanda kvartaliga 76 miljonit dollarit (60 miljonit eurot) puhaskahjumit. Aasta varem oli alumiiniumitootja puhaskasum 620 miljonit dollarit. Reutersi poolt küsitletud üheksa analüütiku keskmine kahjumiprognoos oli 35 miljonit dollarit (27 miljonit eurot).

Viimase 12 kuuga on alumiiniumi hind langenud 10 protsenti. RUSALi sõnul on alumiiniumi nõudlus Hiinas hakanud hoogu koguma, kuna Hiina valitsus võib toetada infrastruktuuri ehitamist ning alustada suuremate varude kogumist samamoodi nagu 2008-2009.

RUSALi ärikasum enne kulumit (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization), mis näitab ettevõtte võimet maksta tagasi oma võlgu, langes 82 protsenti 100 miljoni euroni. Reutersi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid EBITDAks 106,5 miljonit eurot. RUSALi puhasvõlg on 8,4 miljardit eurot.

Alumiiniumitootja aktsia on Hongkongi börsil peale 2010. aasta aktsiate avalikku esmapakkumist kukkunud peaaegu 60 protsenti. Ettevõtte turuväärtust on 12 kuuga langenud 27 protsenti 6,5 miljardi euroni.

Hetkel kuum