• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leis: ametiühingute nõrkus teeb majanduse vabamaks

  Premia Foods ASi juhatuse esimehe Kuldar Leisi hinnangul on majanduse trumbiks mõistlik ametiühing, kus kõik pole kivisse raiutud.

  Äripäev küsib täna, kas nõrgad ametiühingud on Eesti majanduse trump.
  "Noh, mõistlik ametiühing on majanduse trumbiks. Kuid kui võrrelda meie ametiühinguid Skandinaavia omadega või vana Euroopa omadega, siis meil on majandus seetõttu veidi vabam, et ametiühingud pole nii jõulised," vastas Leis.
  "Vanades riikides on palgatõusud ka kriisiajal paigas. Soomes olid kokkulepped, ja vaatamata kriisile seal palgad ikka tõusid. Eestis ja Lätis said ettevõtjad ja riik kriisis kiiremini reageerida ja tänu sellele ellu jääda, et ametiühingutel polnud kõik nii kivisse raiutud. Meil endagi kontsernis oli erinevus, kuidas kuskil riigis kokku hoida. Ma ei ütleks, et nõrgad ametiühingud on majanduse trumbiks, trump on läbiräägitavad ametiühingud, kus kõik pole kivisse raitud ja paika pandud," märkis Leis.
   
   
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.