Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ansip: karistus kiirete reformide eest

  Täna kommenteeris peaminister Andrus Ansip riigikogu infotunnis seda, kuidas ta hääletab homsel Euroopa Ülemkogul. Brüsselisse mineku eel on peaministril kolm soovi.

  Ansip rõhutas, et Eesti jaoks on kõige olulisem eesmärk saavutada võimalikult hea netopositsioon, sest teatavasti on meil mitmes valdkonnas mured, milles üks on ühtne põllumajanduspoliitika.
  „Otsetoetuste määr praegusel kujul meid ei rahulda. 58,6% EL-i keskmisest ei ole meie jaoks aktsepteeritav,“ märkis Ansip.
  Teine probleem on seotud ühtekuuluvusfondi laega, mille kavandatud tase pole Ansipi sõnul meile samuti rahuldav. „Tunneme, et Eestit karistatakse kiirete reformide eest, mis pole meie jaoks vastuvõetav,“ ütles Ansip.
  Kolmas soov on, et Euroopa ühendamise rahastu oleks finantseeritud Euroopa Komisjoni poolt pakutud mahus, aga sellele on suur vastuseis. „Koalitsioonipartnerid ei ole nõus tegema nendes kolmes Eesti jaoks prioriteetses valdkonnas mingisugust pingerida, need kõik on meie jaoks olulised,“ selgitas peaminister.
  Ansip selgitas, et eelarvekava vastu ei ole Eestil hääletamisel mõtet olla. Kõneldes ühtsetest põllumajanduse otsetoetustest, ütles peaminister, et ka need kesised variandid, mida on Euroopa Komisjoni, eesistujamaa või ka Herman van Rompuy põllumeestele pakkunud, on Eesti põllumeestele märksa kasulikumad, kui praeguse olukorra jätkumine.
  „Eelarve vetostamine ei ole küll kindlasti Eesti põllumeeste huvides, küll aga on meie põllumeeste huvides otsetoetuste mahu viimine vähemalt Rumeenia toetuste tasemele ja selle eest ma kavatsen ka ülemkogul seista,“ kinnitas peaminister.
  Ta lisas, et meie jaoks on kõige kehvem stsenaarium eelarves kokkuleppele ja ka poliitilisele kokkuleppele mittejõudmine. „Meie sooviksime eelarvet. Kui me ei saa eelarvet täies mahus, siis vähemalt soovime enamuse poliitilist kokkulepet, kuidas praeguse finantsperspektiivi tasemelt tulevikus aastaste eelarvetega jätkata,“ märkis Ansip. Ta lisas, et on siiski optimist ja loodab uues eelarvekavas kokkuleppele jõudmist. 
  Homse tippkohtumise eesmärk on jõuda kokkuleppele Euroopa Liidu eelarves ning määrata mitmeaastase finantsraamistikuga kindlaks ELi eelarvelaed aastateks 2014–2020.
  Eesti prioriteetideks eelarves on investeeringuteks vajalike toetuste suurendamine Balti riikidele võrreldes Euroopa Komisjoni pakkumisega, otsetoetuste kiirem tõstmine põllumeestele ning Euroopa Ühendamise Rahastust Balti riikidele oluliste ühisprojektide (nagu Rail Baltic ja energiaühendused) rahastamine.
  Eelarveläbirääkimised peaksid lõpule jõudma 2012. aasta lõpuks.
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Amet hoiatab: käes on seakatku kõrgaeg Seakatk on tuvastatud juba kuuel metsseal
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Sigade Aafrika katk (SAK) on tänavu tuvastatud kuuel metsseal Võrumaal ja Põlvamaal. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) hoiatab seakasvatajaid, kuna Lätis on tuvastatud katk ka kodumajapidamises.
Metalliäri omanike kasumi jaotamise vaidlus lõi pretsedendi
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.
Eduka metallitööstuse Eesti Traadi asutajate ja väikeosanikuks saanud Hannes Rosina dividendivaidlus jõudis riigikohtusse, kes lubab kasumit mõnel juhul jaotada teisiti, kui seadus ette näeb.