Ave Lepik • 21. november 2012 kell 14:41

Lenk Ansipile: kas olete kaalunud tagasiastumist?

Täna riigikogu infotunnis kasutas keskerakondlane Heimar Lenk juhust ja küsis keset finantsperspektiivi arutelu peaminister Andrus Ansipilt, kas ta on kaalunud tagasiastumist.

"Tuleva aasta eelarve on võrdlemisi vilets, nii et Keskerakond on sunnitud ööistungeid korraldama," alustas Lenk pikema sissejuhatusega. "President on sunnitud korraldama oma juures ümarlaudu, sest Eesti demokraatia on kriisis. Teid on süüdistatud ülbitsemises ja teie erakonda valedes, mustades rahaskeemides. Sellest minu küsimus: kas, härra peaminister, olete kaalunud erakonnakaaslastega tagasiastumist peaministrikohalt või partei esimehe kohalt?"

Kuna küsimus oli teemaväline, siis märkis riigikogu aseesimees Jüri Ratas, et Ansip ei pea sellele vastama, kui ta seda ei soovi. Kuid Ansip siiski vastas:

"Küllap Heimar Lenk on juba niipalju kogenud riigikogu liige, et ta teab seda, et Eesti kõige populaarsema erakonna esimehe poolt, peaministri poolt valitsuskriisi esilekutsumine siis, kui on arutamisel väga tõsised finantsküsimused, ei ole arukas, see pole üleüldse arukas ja seetõttu selliseid arutelusid võib edendada Keskerakonna kontoris, aga need ei ole ühiskonnale tõsiseltvõetavad alternatiivid. Aitäh!"

Hetkel kuum