• Jaga lugu:

  Annus: partei­tuid Eestis tõrjutakse

  Toomas Annuse kinnitusel pole praegu ühtegi ettevõtjat, kes arvaks, et politiseerimine pole jõudnud Eesti õigussüsteemi.

  "Kunagi saadeti need, kes rääkisid, et maakera pöörleb, tuleriidale. Eestis saavad sellised lihtsalt kriminaalasja," ütles Eesti suurima ehitusettevõtte Merko suuromanik Toomas Annus usutluses Eesti Päevalehele.
  Eesti majandust kurnab Annuse sõnul kõige rohkem riigiasutuste ja õiguskaitseorganite politiseerimine, mis toob kaasa võimekate inimeste kõrvale­jäämise ühiskonnaelust. Üksnes kohtusüsteem on suutnud veel säilitada sõltumatuse.
  "Inimesi valitakse ametisse parteilise truualamlikkuse järgi," selgitas ta. "Riigiasutuste töö halvatakse ju iga kord, kui tuleb näiteks mõne teise erakonna minister. Nüüd siis valesse erakonda kuuluv ametnik ei saa mitu aastat normaalselt tööd teha, sest ta kardab."
  Võimekad inimesed, kes parteisse ei taha astuda, langevad ametikohtade jagamisel valikust välja, sest suur osa ametnikke peab olema ministri parteile truud. "Sealt see õnnetus tulebki, sest valik on aetud väga kitsaks," tõdes ta.
  Annuse kinnitusel pole praegu ühtegi ettevõtjat, kes arvaks, et politiseerimine pole jõudnud Eesti õigussüsteemi. "See hakkas peale aastaid tagasi ja need, kes sellest rääkima hakkasid, kuulutati avalikult paranoilisteks," lausus Annus. "Kunagi pandi need, kes rääkisid, et maakera pöörleb, tuleriidale. Meil Eestis pole nii halvasti veel läinud. Tavaliselt saavad lihtsalt kriminaalasja. Kohtusüsteemi pole veel suudetud politiseerida, ehkki selliste püüdlustega tegeletakse."
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Rasmus Pikkani: ärme investeeri nii, nagu homset ei oleks
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Jätkusuutlikule investeerimisele ja pensionifondidele mõtlevad inimesed peaksid lähtuma ennekõike soovist aidata luua endale ning oma järeltulijatele paremat tulevikku, mitte üksnes ahvatlusest haarata kinni järjekordsest uuest ja tulusast investeerimistrendist, kirjutab Luminori Baltikumi pensioniüksuse juht Rasmus Pikkani.
Tesla ületas prognoose
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Peale börsi sulgumist avaldas teise kvartali majandustulemused elektriautonduse lipulaev Tesla, kes ületas analüütikute ootusi, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Kinoketi koroona-aasta lõppes rohkem kui miljonilise kahjumiga
Forum Cinemas teenis 2020. aastal 1,2 miljonit eurot kahjumit, samas käesolev aasta ei ole alanud kuidagi paremini.
Forum Cinemas teenis 2020. aastal 1,2 miljonit eurot kahjumit, samas käesolev aasta ei ole alanud kuidagi paremini.