Rainer Saad • 11. detsember 2012 kell 15:17

Hiina majandus saab tugevaimaks aastaks 2030

Värskes USA luureraportis prognoositakse tugevat Aasia tõusu, aastaks 2030 ennustatakse Hiina majanduse möödumist USA majandusest.

Aastaks 2030 saab Aasiast mõjuvõimsaim piirkond  - SKP, rahvaarvu, sõjaliste kulutuste ja tehnoloogiainvesteeringute näol. Ainuüksi Hiinast saab mõni aasta enne 2030 USA ees suurim majandus maailmas, vahendas CNN USA Riikliku Luurenõukogu (National Intelligence Council – NIC) raportit globaalsete tulevikusuundumuste kohta.

Samal ajal kui Hiina tõusuteel on, jätkavad Euroopa, Jaapani ja Venemaa majandused aeglast langust.

Raportis hinnatakse, et aastaks 2030 võib Indiast saada samasugune majanduslik supervõim nagu seda on praegu Hiina. Tõenäoliselt on aastaks 2030 Hiina praegune majanduskasv 8-10 protsenti kauge mälestus, teatas raport. 

 

Hetkel kuum