Marta Jaakson • 18. detsember 2012 kell 14:56

Seeder: Otsetoetused peavad muutuma võrdsemaks

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus Brüsselis Taani toidu-, põllumajandus- ja kalandusministri Mette Gjerskoviga, et arutada EL ühise põllumajanduspoliitika reformi ning tutvustada Eesti positsioone – otsetoetused peavad muutuma võrdsemaks.

Seeder ütles, et otsetoetuste kõrval rõhutati maaelu arengukava rahastamise olulisust. „Eesti selge seisukoht on, et otsetoetused peavad muutuma võrdsemaks, kuid mitte maaelu arengu vahendite arvelt. Maaelu arengukavast makstavad investeeringutoetused on meie põllumajanduse jätkuva arengu jaoks hädavajalikud ja me ei saa nõustuda nende vähendamisega,“ ütles Seeder.

Taani minister avaldas mõistmist Eesti vajadusele olukorra kiirema ühtlustamise osas ning märkis, et see tuleb saavutada EL eelarve läbirääkimistel. Maaelu arengukava rahastamine on mõlemale riigile oluline prioriteet, kuid Taani suuri ümberjagamise võimalusi liikmesriikide vahel ei näe. Rohestamise osas otsivad nii Eesti kui Taani paindlikkust, et meede saavutaks parima keskkonnakasu.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder osaleb Brüsselis EL põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogus, kus kolmapäeval tuleb arutlusele eesistujariigi Küprose eduaruanne ühise põllumajanduspoliitika reformi kohta.

 

Hetkel kuum