Indrek Kald • 19. detsember 2012 kell 11:05

Saaremaa toiduained koonduvad ühise kaubamärgi alla

Disainer Ain Vares kujundas Saaremaa toiduainete tootjaid ühendava Saaremaa kaubamärgi, milleks saadi PRIAst toetust ligi 100 000 eurot.

Esimesena võtab kaubamärgi kasutusele OÜ Karja Pagariäri, kel etikettide vahetus käimas. "Neil, kel varasemast etikettide varu ees, läheb märgi kasutuselevõtuga rohkem aega,” selgitas MTÜ Saarte Koostöökogu nõunik Ahti Kuris Meie Maale.

Tõenäoliselt veel tänavu hakkab kaubamärki kasutama OÜ Ösel Fish, uue aasta algul kavatseb seda teha kohukesi tootev OÜ Nantecom Saaremaa DeliFood, samuti mägiveisekonserve tootev OÜ Ranna-Villa. "Need väikeettevõtjad, kel vanad etiketid veel ees, saavad kaubamärgi kleebised, mida saavad soovi korral kasutada," märkis Kuris.

Edaspidi on plaanis koondada Saaremaa kaubamärgiga varustatud toiduained suurtes kauplustekettides ühistele degusteerimislettidele. Lisaks on kavas suuremates kauplustes märgistada need riiulid, kus Saaremaal toodetud ja kaubamärki kandvad toiduained.

Hetkel kuum