• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Veokite kaalu tõus uuendab masinaparki

  Eesti teedele raskemate veokite lubamisel hakataks kasutama autoronge, mis teed vähem lõhuvad, kinnitas autoettevõtete liidu direktor Villem Tori.

  Riigikogu keskkonnakomisjon soovitab lubada teedele senise 44 tonni asemel 52 tonni vedavaid sõidukeid. Tori rääkis "Aktuaalsele kaamerale", et selliste veokitega sõitmine ei toimuks teedel või sildadel, mis ei vasta nõuetele, vahendavad ERRi uudised.
  "Tähelepanuta on jäänud see, milliseid autoronge me hakkame kasutama ja kasutame ka täna. Selliseid autoronge, mis on tee jaoks sõbralikumad, neil on rohkem telgi ja rattaid, millega nad toetuvad teepinnale, ehk kui kaal suureneb, siis on ta võrdsemalt ja rohkem jaotatud teepinnale ehk tee saab selle võrra vähem häiritud," selgitas liidu juht.
  Ta kinnitas, et kui majandusel läheb hästi, siis läheb hästi ka vedajal ning loomulikult investeeritakse siis ka paremasse ja uuemasse tehnikasse ning vahetatakse tehnikat kiiremini.
  "Tahamegi korrastada turgu. Mida vähemaks jääb konkurents, seda suuremad võimalused on neil, kes korrektselt käituvad, turul püsida. Kui turg iseenesest käitub nii, et üksteiselt tööd ära võtta, jäävad ka neile, kes tahaksid olla korralikud, väiksemad võimalused investeerida ja ka nende tehnika laguneb," nentis Tori.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Euroopa turud tõusevad kolmandat päeva järjest
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on täna kolmandat päeva järjest tõusmas, sest Hiina arendaja Evergrande võimaliku pankrotiga seotud mured leevenesid, vahendab Reuters.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.