Indrek Kald • 27. detsember 2012 kell 5:29

Ligi 1000 eestlast sõitis jõuluks välismaale

Baltimaade suurima reisibüroo Estraveli hinnangul reisis jõuluks välismaale ligi tuhat eestlast, neist kolmandik läks jõulupuhkusele pakettreisiga.

"Kuigi enamus eestlastest võtab jõulud vastu kodus, on mitmete perede jaoks saanud traditsiooniks veeta pühad puhkusereisil. Nii nagu eelmisel, nii ka sel aastal sõideti jõuluks enim Egiptuse päikese alla," ütles Estraveli turundusdirektor Janika Ritson.

Reisibüroo hinnangul on eestlaste eelistatuim jõulupuhkuse sihtkoht Egiptus, järgnevad Kanaari saared ja Tai. Eksootilisematest kohtadest lennati jõuluks Mehhikosse, Roheneemesaartele ja Indiasse.

Kogu aasta populaarseim puhkusereisi sihtkoht on Estraveli andmetel Türgi, kuhu on viimase 11 kuu jooksul Estraveli kaudu reisinud 1879 inimest. Järgmisena eelistatakse päikesereisi sihtkohtadena Kreekat, Kanaari saari ja Egiptust. Tänavu on Estraveli abil neisse riikidesse lennanud kokku 5073 inimest.

"Eestlased eelistavad puhkusekohana Türgit ilmselt tänu soodsatele pakettreisidele, soojale kliimale ja vastuvõetavale hinnatasemele. Nii võib arvata, et Türgi püsib jätkuvalt populaarne ka saabuval aastal," tõdes Ritson.

AS Estravel on Baltimaade suurim reisibüroo, mille eelmise aasta käive oli 50,15 miljonit eurot. 2013. aasta augustis tähistab Estravel oma 25. tegevusaastat.

Hetkel kuum