• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Üha enam lennufirmasid hülgab  7-8aastaseid lennukeid

  Kallis kütusehind on sundinud lennufirmasid keskenduma rohkem efektiivsusele ning hülgama vaid 7-8 aastat kasutuses olnud lennukeid, näitab värske PricewaterhouseCoopersi uuring.

  Toornafta hind püsis mullu enamuse ajast tasemel üle saja dollari barreli eest ning seetõttu on lennufirmadele efektiivsus saanud eriti oluliseks. Kui traditsiooniliselt on lennukite eluiga 20-25 aastat, siis nüüd hülgavad lennufirmad 7-8aastaseid lennukeid, et otsida uuemaid ja kütusesäästlikumaid mudeleid.
  "Üha rohkem lennukeid kõrvaldatakse kasutusest pärast 7-8 aastat võrreldes traditsioonilise 25 aastaga, kuna olulisemaks on saanud ettevõtete investorid ja kasumid," ütles PwC lennunduse juht Neil Hampson. "See võib tähendada, et üha rohkem lennukeid satub niinimetatud lennukite kalmistule."
  Negatiivseid tagajärgi võivad seetõttu tunda ka lennufirmad ise, kui nad on sunnitud kirjutama maha lennukite edasimüügi väärtuse.
  Üha rohkem lennukeid on hakatud ka rentima, kuna firmadele on ostmine muutumas vastumeelseks. PwC prognoosib, et 2020. aastaks renditakse 40% kõikidest lennukitest, võrreldes 12%ga 1990. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.