Sirje Rank • 9. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Soomes märgid majanduslanguse jätkust

Soome statistikaameti täna avaldatud andmeil kahanes riigi SKP mullu oktoobris aasta baasil 0,7%, pärast septembri 1,6% suurust vähikäiku – see lisab tõenäosust, et läinud aasta teisest kvartalist n-ö ametlikult majanduslanguses Soomes jätkus sama trend ka aasta viimasel veerandil.

Tööstustootmine ja ehitus kahanesid oktoobris aasta baasil protsendi võrra, vahendas Bloomberg.

Soome ekspordist sõltuvat majandust kahjustab euroala kriis. Novembris kahanes eksport ELi maadesse aasta baasil 10%.

"Vajame rohkem töökohti ja kiiremat majanduskasvu," ütles Soome rahandusminister Jutta Urpilainen täna Soome sotsiaaldemokraatidele tehtud ettekandes. "Eksporditööstusel on Soome majanduses oluline roll," lisas ta.

Mitmed Soome ettevõtted nagu UPM Kymmene ja Metso on kolinud tootmist Soomest välja – lähemale oma arenevates riikides asuvatele klientidele.

Urpilaineni sõnul on "vaikne tsunami" Soome tööstust räsinud juba pikemat aega. "Viimase nelja aastaga on tööstussektorist kadunud 60 000 töökohta. Me peame kindlustama oma eksporditööstuse konkurentsivõime."

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum