Anu Jõgi • 13. veebruar 2013 kell 9:17

Kiisler: ELi raha liikumisvõimalustesse

Regionaalminister Siim Kiisler ütles täna Linnade ja Valdade Päevad avades, et regionaalpoliitika prioriteediks järgmisel ELi toetusperioodil saab maakonnakeskuste tugevdamine ja liikumisvõimaluste parandamine.

Kiisler rõhutas, et järgmised seitse aastat on võitlus meie maakonnalinnade tuleviku nimel, sest ilma tugevate piirkondlike tõmbekeskusteta ei ole tulevikus aktiivset elu väljaspool suuri keskusi. „See tähendab paratamatult ka valikute tegemist asfaldi ja betooni vahel ja regionaalpoliitiline prioriteet on siin asfalt – ehk eelkõige head teed ja ühendused kohalike keskustega ja nende vahel,“ ütles Kiisler avakõnes.

Lisaks tõi regionaalminister välja, et järgmise perioodi euroraha planeerides ei tohi kõikide otsuste tegemine koonduda Tallinna ja peab jääma ka regionaalne otsustustasand sarnaselt praeguse perioodiga. Sel perioodil oli regionaaltoetuste mahuks ligi 10 protsenti kõigist ELi toetustest.

Hetkel kuum