Marta Jaakson • 26. veebruar 2013 kell 14:25

Linnamäe: EASi panus on hindamatu

Tallinna lennujaama kommunikatsioonijuhi Lauri Linnamäe sõnul on EAS väga konstruktiivne partner tänu kellele on võimalik lisaks unistamisele ka ära teha.

„EAS on väga konstruktiivne partner. Kevadel, kui tõime Tallinnasse 900 Euroopa lennunduse tipptegijat, et lennufirmade umbusku Eesti suhtes kahandada, oli EASi panus hindamatu," ütles Linnamäe ja lisas, et samamoodi on teoks saanud mitmed rahvusvahelised koolitused nende töötajatele.

"Seda, et taotluste ettevalmistamine nõuab tõsist ja põhjalikku tööd, ei pea me raskuseks, see on loomulik – jagatakse ju ühiskonna raha,” selgitas Linnamäe.

EASi toetuse kaasabil korraldati lennunduskonverentsi Routes Europe Tallinnas, mis muutis lennufirmade esindajate suhtumist Eestisse kardinaalselt. Linnamäe sõnul said nad ülivõrdes tagasisidet. „See mõju ei puuduta ainult Tallinna lennujaama, vaid kogu Eesti ühiskonda, sest kvaliteetsetest lennuühendustest sõltub, kas oleme majanduslikult ja poliitiliselt Euroopa ääremaa või mitte. Lennunduses toimuvad protsessid pika vinnaga ja üleöö ei juhtu midagi, kuid selle ürituse mõju lennuühendustele on käegakatsutav ja umbes aasta pärast loodame headest uudistest juba lähemalt rääkida,” lubas ta.

Äripäev küsis EASilt toetuse saanud ettevõtjatelt, kui keeruline või hoopis kerge on EASilt toetust saada.

 

Hetkel kuum