Koit Brinkmann • 26 veebruar 2013

EASi toetuse saaja pankrotis

Eelmise aasta veebruaris andis EAS 4000-eurose osakapitaliga firmale SPOT Parking 610 000 eurot toetust kompaktparkimislahenduste arendamiseks. Täpselt aasta hiljem laekus kohtusse ettevõtte pankrotiavaldus.

Harju maakohus võttis veebruari keskel menetlusse SPOT Parking OÜ avalduse pankroti väljakuulutamiseks, kuigi veel aasta aega tagasi paistis ettevõtte tulevik ilusa eduloona. EAS oli just teatanud, et toetab ettevõtet ligi 610 000 euroga ning üks osanikest Erki Siitan rääkis Äripäevale, et peagi saavad Eesti metallitöötlejad neilt suurtes mahtudes väga palju tööd.

Ettevõtte plaanides oli kompaktparkimislahenduste pakkumine ning selleks oli maad kuulatud Moskvas, Londonis, Frankfurdis jt suurlinnades. SPOT ehk Space Parking Optimization Technology tähendab parkimismaju, kus autod pargitakse liikuvate aluspindade abil poole väiksemale pinnale kui tavalistes parklates.

Kui Delfis ilmus toetusotsuse peale skeptiline lugu, kommenteeris EASi innovatsioonidivisjoni direktor Ilmar Pralla, et EAS näeb projektis tehnoloogilist väljakutset ning märkimisväärset ärilist potentsiaali. Nüüd pidi EASi juhatuse liige Krõõt Kilvet paraku nentima, et nad valmistavad ette otsust juba välja makstud ligi 300 000 euro tagasinõudmiseks.

Lähemalt pankrotis ettevõttest ning sellega seotud inimeste teistest äridest loe tänasest Äripäevast.

Hetkel kuum