Rainer Saad • 8. aprill 2013
Jaga lugu:

Tallinki Isabella ostu detailid teadmata

Tallink teatas eelmisel nädalal, et ostab 30 miljoni euroga Viking Line’ilt reisiparvlaeva Isabella, mis vahetab kasvanud nõudlusega Riia-Stockholmi liinil välja Silja Festivali. Tallink pole seni nõustunud tehingu üksikasju kommenteerima.

Eelmisel nädalal ütles LHV analüütik Joonas Joost, et keeruline on anda hinnangut kogu tehingule. LHVle tundus, et Tallink võiks maksta 2012. aasta eest ligi 20 miljonit eurot dividende, kuid 30 miljoni eurose tehingu valguses ei paista see enam nii tõenäoline. Kuid jällegi sõltub palju sellest, milline saab olema lahendus Silja Festivali osas ning millal see saabub.

Mida investorid ootavad, on detaile laevafirma investeeringu kohta. Miks osteti Isabella bilansiväärtusest suurema hinnaga ning mis saab Silja Festivalist? Tallink ütles ise, et antud teemade kohta pole lisainfot anda. Lisaks on laevafirma öelnud, et nad pole veel otsustanud, kuidas 30 miljoni euro suurust ostu finantseerida. 

Tallinki aktsia on alustanud tänast kauplemist ligi 2-protsendilise langusega.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum