Rivo Sarapik • 18. aprill 2013 kell 10:06

Ansip Ukraina repliigist: ma ei pea midagi siluma või ümber lükkama

Peaminister Andrus Ansipi sõnul aitab tema möödunudnädalast väljaütlemist - Ukraina ja ELi suhete arengut ei tohiks takistada "ühe daami" küsimus - mõista sellele eelneva lause lugemine.

"Sellele lausele eelnes kindlasti lause, et selektiivne, poliitiliselt kallutatud kohtupidamine pole aktsepteeritav. See asetab lause kindlasti konteksti," sõnas ta täna valitsuse pressikonverentsil. "Mul pole põhjust midagi siluda või ümber lükata, nagu üks leht oma juhtkirjas soovitab. On arvatud,  et inimõigustest me Ukrainas ei kõnelenud. See on täiesti vale," kommenteeris ta tänasel valitsuse pressikonverentsil ja lisas, et rääkisid Ukraina presidendiga eelpoolnimetatud teemal tubli pool tundi.

"Kui peaksin vande all kinnitama lause õigsust või tõele mitte vastamist, siis ma pigem vaikiksin. Kuna mul seda kohustust pole, võtan lause omaks. Ehkki faktiliselt suur osa lausest on minu oma ja mingi osa mõtteliselt minu oma. Ma ei ütle sellest lausest lahti," vastas ta küsimusele, kas kinnitab lause ütlemist või mitte.

Andrus Ansipi väljaütlemine tekitas diskussiooni möödunud nädalal. Eesti meediale saadetud pressiteadetes seda avaldust polnud, küll aga seisis see Ukraina valitsuse kodulehel.

Ansip viibis Eesti ettevõtjatega visiidil Ukrainas möödunud neljapäeval ja reedel.

Hetkel kuum