Rainer Saad • 24. aprill 2013 kell 9:26

Kuldmündi müümine peatati

Maailma väljapaistvaim kulla ja hõbeda müntide tootja U.S. Mint peatas American Eagle'i kuldmündi müümise, kuna nõudlus ületas oluliselt pakkumist. See on esimene korda kolme ja poole aasta jooksul, kui mündikoda kuldmündi müügi peatab.

"See on paanika. Praegu on üle pika aja üks pingelisemaid aegu. Inimesed arvavad, et kuld on odav ning tahavad sellest kasu saada," ütles New Yorgi mündikaupleja Manfra, Tordella & Brookes president Michael Kramer Reutersi teatel.

Peale eelmise nädala esmaspäeva, kui kulla hind langes kahe aasta madalaimale tasemele, on USA kuldmündid jaeinvestori seas tekitanud suurt nõudlust. Käesoleva kuu jooksul on U.S. Mint müünud 175 000 untsi American Eagle kuldmünte. Rekordilised 231 500 untsi müüdi 2009. aasta detsembris.

U.S Mint on aegajalt peatanud ka teiste müntide müümist, kui on raskusi vastata turu nõudlusele.

Aasta algusest on kulla hind kukkunud 16 protsenti ning rekordhinna 1920 dollarilt on kuld langenud 26 protsenti.

Hetkel kuum