Esiinvestorid – ühe börsifirma fännid

Kuigi see võib käia vastu investeerimise kuldtõele, hoiavad paljud TOPi esiotsa investorid mune pigem mõnes üksikus kui mitmes korvis. Mitmed neist on fännanud aastaid näiteks vaid Tallinkit ning väärtpaberiturg jätab neid üldiselt külmaks.

Börsiinvestorite edetabeli teisel kohal asuv Neinar Seli investeerib börsile oma firma Rondam kaudu. Seli aktsiaportfell on aastaga suurenenud miljoni euro võrra ja on praegu väärt 2,59 miljonit. Selit võib nimetada ühe börsifirma fänniks, sest 99% tema portfellist moodustab Tallinkisse tehtud investeering. Seli mõistes näpuotsaga on ta ostnud ka Tallinna Kaubamaja aktsiat. See on huvitav otsus, sest Seli omab Tartu kesklinnas kaubandus- ja ärimaja Tasku, mille vastas tegutseb suurim konkurent, Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluv Tartu kaubamaja.

Seli osalus Tallinkis on tähelepanu vääriv seetõttu, et ta on aastaid olnud riigifirma Tallinna Sadam nõukogu esimees. Tallinna Sadam on aga Tallink Grupi üks olulisemaid äripartnereid. Seli ise on aastaid tagasi öelnud, et kui ta ettevõtjana laisaks muutub, hakkab ka rohkem börsile investeerima.

Täna iseloomustab Seli end passiivse investorina. "Mäletamist mööda sai enamik tänastest aktsiatest soetatud juba enam kui kümmekond aastat tagasi ning minu nn portfell on muutumatu sisuga aegadest läbi loksunud, on läbi käinud nii langused kui tõusud," räägib Seli. "Põhjus, miks ma tippude ajal pole müünud, on eelkõige väheses ajas teemaga põhjalikult tegeleda. Ka minu aktsiate valik on olnud juhuslik, teadlikku valikut pole siin olnud."

Millistesse ettevõtetesse ja milliste soovituste järgi esiinvestorid raha paigutavad, loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum