Ken Rohelaan • 12. juuni 2013 kell 17:22

Pfizer saab kohtuvälise lahendina 2,15 mld dollarit

Pfizeri teatel maksavad Teva Pharmaceuticals Industries ja Sun Pharmaceuticals Industries ettevõttele 2,15 miljardit dollarit kohtulahendina seoses happe-refluksi ravimi Protonixiga, vahendas Reuters.

Jaapani Takeda Pharmaceutical, mis on Pfizeri partner ravimi loomisel, saab lahendist 36% ehk ligikaudu 774 miljonit dollarit.

Maailma suurim geneeriliste ravimite tootja Teva peab maksma 1,6 miljardit dollarit, millest pool tuleb tasuda käesoleval aastal ja ülejäänud osa 2014. aasta oktoobriks. India Sun Pharma peab maksma 550 miljonit dollarit tänavuse aasta lõpuks.

"See ei ole väga positiivne kohtuväline lahend. Kokkulepitud summa on taolise lahendi jaoks liiga kõrge," ütles maaklerifirma IndiaNiveshi uuringute juht Daljeet Kohli.

Pfizer võitis kümme aastat kestnud kohtuvaidluse 2010. aasta aprillis, kui New Jersey kohus otsustas, et Teva oli rikkunud Protonixi patenti. Teva hakkas ravimi geneerilist ehk analoogversiooni müüma 2007. aastal.

Kahjude hindamise kohtuprotsess algas esmaspäeval.

New Yorgi aktsiaturul kohaliku aja järgi kell 13:22 (Eestis kell 20:22) tõusis Pfizer Inc 0,56%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 29,25%.

Hetkel kuum