Tesla uue elektriauto tellimused kergitasid firma aktsiahinda

Elektriautode tootja Tesla Motors teatas sadade tellimuste saamisest uuele Model S sedaanile, mis kahekordistaks elektriautode arvu Hong Kongi tänavatel, vahendas Bloomberg.

"Meie number on suurem kui kõik Hong Kongi elektriautod kokku," ütles Tesla Motorsi Hong Kongi müügijuht Kenneth Lui, kelle sõnul avaldatakse järgnevate kuude jooksul Model S-i hind. Uus masin läheb Hong Kongis müüki alates käesolevast talvest.

Tesla prognoosib sel aastal Model S-i müügiks 21 000 ühikut, sealhulgas alustatakse tarneid Euroopasse ja Aasiasse aasta teisest poolest. USA-s alghinnaga 69 900 dollarit maksev Model S on Tesla Motorsi jaoks teine mudel pärast 109 000 dollarilise väärtusega Roadsterit.

USA väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 12:43 (Eestis kell 19:43) tõusis Tesla Motors Inc 2,56%. Aastaga on ettevõtte aktsiahind kerkinud 279,34%.

Hetkel kuum