Rainer Saad • 17. juuli 2013
Jaga lugu:

Tibude lugemine Tallinna börsil

Täna saab alguse ligi poolteist kuud kestev tulemustehooaeg Tallinna börsil.

Täna avaldab enda tulemused Tallinna Kaubamaja ning analüütikud prognoosivad teise kvartali puhaskasumile võrreldes eelmise aastaga suurt kasvu. Optimistlikum on Swedbank, kelle hinnangul kasvab Kaubamaja puhaskasum 186 protsenti 2012. aasta 2,3 miljonilt eurolt 6,6 miljoni euroni. LHV prognoosib 155protsendilist puhaskasumi kasvu 5,9 miljoni euroni. Vaatamata suuremale kasumiootusele on Swedbanki soovitus Kaubamaja aktsiale neutraalne, LHV soovitab aktsiat osta. Ka käibe osas on Swedbank optimistlikum, prognoosides teise kvartali käibeks 127,7 miljonit eurot, mis on 7% rohkem kui aasta tagasi. LHV ootab käibeks 122,2 miljonit eurot, mis on 2,7% rohkem.

Analüütikute suurimad käärid on Olympicu tulemustega. Kui Swedbank prognoosib OEG puhaskasumile 36protsendilist kasvu 7,1 miljoni euroni, siis LHV 49protsendilist langust 2,7 miljoni euroni. "Peale esimese kvartali aeglustumist ootame kasumlikkuse paranemist, mida meie hinnangul mõjutas uute kasiinode avamine," kirjutas Swedbanki analüütik Marek Randma OEG tulemuste eelvaates. LHV vanemanalüütik Shana Gavron põhjendab OEG puhaskasumi langust dividendidega kaasneva maksukohustustega, mida ettevõte täidab II kvartalis. Käibe osas prognoosivad mõlemad kasvu. LHV prognoosib Olympicu teise kvartali käibele 14,4protsendilist kasvu 36,6 miljoni euroni, Swedbank 11protsendilist kasvu 35,6 miljonini. Mõlemad soovitavad Olympicu aktsiat osta.

Ka Tallinki puhaskasumi osas on arvamused väga erinevad. Kui Swedbank prognoosib 17protsendilist kasvu 23,3 miljoni euroni, siis LHV 30,5protsendilist langust 13,9 miljoni euroni. Käibele näevad mõlemad kaheprotsendilist kasvu 250 miljoni euroni. Tallinki EBITDA (ärikasum enne kulumit) peaks Swedbanki prognoosi järgi kasvama 11%. "Me prognoosime puhaskasumile 3,4 miljoni euro suurust kasvu, kuna teises kvartalis ostis Tallink veel ühe aluse, suurendas amortisatsiooni kulusid ja võlga, mis peaks tähendama ka suuremaid laenukulusid," kommenteeris Randma.

Kogupikkuses lugu loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum