Indrek Kald • 4. september 2013 kell 13:19

Ligi tahab Randperet taas FI nõukogusse

Suvel finantsinspektsiooni nõukogust tagasi kutsutud Valdo Randpere võib rahandusminister Jürgen Ligi ettepanekul saada taas nõukogu liikmeks.

Ühtlasi soovib rahandusminister nimetada finantsinspektsiooni nõukogu liikmeks Veiko Tali. Homme arutab valitsus vastavat korralduse eelnõu, ettekandja on Ligi.

Randpere kutsuti nõukogust tagasi tänavu suvel, teda asendas maanteeameti ekspankurist peadirektor Aivo Adamson. Randpere eitas toona, et tegu oli Eesti Panga nõukogu endise esimehe Jaan Männiku kättemaksuga.

Kevadel puhkes Männiku ja Randpere vahel terav konflikt, mis päädis vastastikuse süüdistamisega. Männiku kinnitusel rikkus Randpere Eesti Panga kinnisel koosolekul teemaks olnud siseauditit puudutavat infot ajakirjandusele lekitades keskpanga mainet. Randpere sõnul pole ta mingeid salajasi materjale lekitanud.

Randpere kutsuti finantsinspektsiooni nõukogust tagasi 11. juunil, mil Eesti Panga nõukogu kogunes viimast korda Jaan Männiku juhtimisel. Randpere sai keskpanga nõukogusse tänu sellele, et varasem nõukogu liige Jürgen Ligi sai rahandusministriks. Valitsuse liikmena töötamise ajaks nimetas riigikogu Ligile alates 26. jaanuarist 2010 asendusliikmeks Randpere.

Finantsinspektsiooni nõukogu koosneb kuuest liikmest, kellest rahandusminister ja Eesti Panga president on nõukogu liikmed ametikoha järgi. Kaks liiget nimetab ja kutsub tagasi rahandusministri ettepanekul valitsus ja kaks liiget Eesti Panga presidendi ettepanekul Eesti Panga Nõukogu.

Nõukogu nimetatava liikme volituste tähtaeg on kolm aastat liikmeks nimetamisest. Veiko Tali ja Matti Klaari volitused lõppesid tänavu 15. augustil, Valdo Randpere volitused 1. juulil.

Valdo Randpere ja Jürgen Ligi on Reformierakonna liikmed. IBMi Eesti esinduse juhi kohalt mõne aasta eest poliitikasse tulnud Randpere on Reformierakonna kandidaat Tallinna linnapea kohale oktoobrikuistel kohalikel valimistel.

Hetkel kuum