• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jim Rogers: Veelgi hullem katastroof on tulemas

  Kuulsal investoril Jim Rogersil on Ühendriikide investoritele vaid kahesõnaline sõnum: olge ettevaatlikud.

  "USA on terve inimkonna ajaloo jooksul kõige suurem võlgnik üldse," ütles Singapuris olev Rogers intervjuus CNBC-le. "Meil võib küll olla suur, suur ralli USA aktsiaturul, kuid see ei põhine reaalsusel."
  Ma julgustaks investoreid endale aru andma, et nad on lollide paradiisis, peavad olema ettevaatlikud ning kui inimesed hakkavad kiidulaulu laulma, öelge, et ma olen sel peol juba varem olnud ja ma tean, et on aeg lahkuda, hoiatas legendaarne investor teisi.
  Rogersi jaoks on vaid aja küsimus, kuni Ühendriikide aktsiaturg satub silmitsi hävitavate probleemidega seoses Föderaalreservi kvantitatiivse leevendamise programmiga ning sarnaste programmide üle maailma.
  "Läbi Ameerika ajaloo on olnud majanduse aeglustumine iga nelja kuni kuue aasta tagant. See tähendab, et järgmise paari aasta jooksul, maksimum kolme pärast, tulevad taas probleemid esile misiganes põhjusel," ütles Rogers.
  "Esimest korda ajaloo jooksul on iga suur keskpank raha trükkimas, mistõttu maailm ulbib tehislikul likviidsusmerel. Kui see meri ühel päeval ära kuivab, saame näha veelgi hullemat katastroofi. Ning jah, see on tulemas," ütles Rogers. "Kui ma oleksin piisavalt tark, et öelda, millal see tuleb, siis ma saaksin väga rikkaks."
  Ometi ei näe aga Rogers põhjust veel aktsiate müümiseks. "Ma ei näe mingit põhjust kiirustada aktsiatest praegu välja just nende tehislike hoovuste tõttu," ütles investor ning lisas, et ta küll ei osta praegu USA aktsiaid, kuid ei müü neid ka lühikeseks.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Riik võtab pahatahtlikud pankrotipõhjustajad pihtide vahele
Alates uuest aastast luuakse Konkurentsiameti juurde maksejõuetusteenistus, mille eesmärk on uurida seadusvastaselt tekitatud maksejõuetuse põhjuseid, suurendada võlausaldajatele tehtavate väljamaksete määra ja tagada seeläbi ausam ärikeskkond.
Alates uuest aastast luuakse Konkurentsiameti juurde maksejõuetusteenistus, mille eesmärk on uurida seadusvastaselt tekitatud maksejõuetuse põhjuseid, suurendada võlausaldajatele tehtavate väljamaksete määra ja tagada seeläbi ausam ärikeskkond.
Energeetika ja puidutööstus vedasid tööstustoodangu kasvu
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.
Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted oktoobris 2,8% rohkem toodangut kui eelmise aasta samas kuus. Toodang suurenes energeetikas 11,8% ja töötlevas tööstuses 3,5%, vähenes aga mäetööstuses 39,7%.