3. oktoober 2013 kell 19:16

Jim Rogers: Veelgi hullem katastroof on tulemas

Kuulsal investoril Jim Rogersil on Ühendriikide investoritele vaid kahesõnaline sõnum: olge ettevaatlikud.

"USA on terve inimkonna ajaloo jooksul kõige suurem võlgnik üldse," ütles Singapuris olev Rogers intervjuus CNBC-le. "Meil võib küll olla suur, suur ralli USA aktsiaturul, kuid see ei põhine reaalsusel."

Ma julgustaks investoreid endale aru andma, et nad on lollide paradiisis, peavad olema ettevaatlikud ning kui inimesed hakkavad kiidulaulu laulma, öelge, et ma olen sel peol juba varem olnud ja ma tean, et on aeg lahkuda, hoiatas legendaarne investor teisi.

Rogersi jaoks on vaid aja küsimus, kuni Ühendriikide aktsiaturg satub silmitsi hävitavate probleemidega seoses Föderaalreservi kvantitatiivse leevendamise programmiga ning sarnaste programmide üle maailma.

"Läbi Ameerika ajaloo on olnud majanduse aeglustumine iga nelja kuni kuue aasta tagant. See tähendab, et järgmise paari aasta jooksul, maksimum kolme pärast, tulevad taas probleemid esile misiganes põhjusel," ütles Rogers.

"Esimest korda ajaloo jooksul on iga suur keskpank raha trükkimas, mistõttu maailm ulbib tehislikul likviidsusmerel. Kui see meri ühel päeval ära kuivab, saame näha veelgi hullemat katastroofi. Ning jah, see on tulemas," ütles Rogers. "Kui ma oleksin piisavalt tark, et öelda, millal see tuleb, siis ma saaksin väga rikkaks."

Ometi ei näe aga Rogers põhjust veel aktsiate müümiseks. "Ma ei näe mingit põhjust kiirustada aktsiatest praegu välja just nende tehislike hoovuste tõttu," ütles investor ning lisas, et ta küll ei osta praegu USA aktsiaid, kuid ei müü neid ka lühikeseks.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum