• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Livonia Partners tegi eravarafirma

  LHV osalusega investeerimiskompanii Livonia Partners soovib suurendada investorite ligipääsu Balti börsidel mitteolevatesse ettevõtetesse.

  "Alles registreerimisel oleval firmal on juba võetud kohustusi 85 miljoni eurosele Livonia Fondile," ütles asutajapartner Mindaugas Utkevicius. Tema sõnul lubas Euroopa investeerimisfond panustada fondi kuni 20 miljonit eurot.
  Baltic Innovation Fund, läbi mille EIF investeerib Livoniasse, püüab arendada Balti turge. Enamus rahast tuleb pensionifondidest ning sarnastest Balti ja Põhjamaade riikide investoritelt, kuid ka Kesk- ja Ida-Euroopast.
  Livonia konkureerib investorite ja atraktiivsete investeeringute pärast BaltCap Managementiga. Viimane kaasab raha oma 100 mln eurosesse Baltic Investment Fund II, mis saab samuti EIFilt 20 mln eurot. Väiksemad konkurendid on LitCapital Asset Management ja Practica Capital, kuid ka eravarafondid Skandinaaviast ja Poolast.
  Livonia Partners plaanib osta viie aasta jooksul osalused 8-12 Balti ettevõttes, alustades 2014. aasta esimesel poolel.
  Livonia asutajaliikmete seas on LHV Group, tema nõukogu esimees Rain Lõhmus, LHV Capitalist Kaido Veske, Mindporti tegevpartner Kristine Berzina. Tartus asuva konsultatsioonifirma Civitta partner Adam Saulius Vaina liitub Livoniaga partnerina, kui fond jõuab ettenähtud suuruseni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Arco Vara on üheksa kuuga hooga kasumit kasvatanud
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Kolmas kvartal oli Arco Vara müügis tagasihoidlikum, kuid üheksa kuuga on teenitud kopsakas kasum, teatas ettevõte börsiteates.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Raadiohommikus: kust võiks saada hiigelpalka?
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.
Homme pärastlõunal ilmub Äripäeva koostatud värske Palga TOP, mis reastab Eesti parimad palgamaksjad. Piilume hommikuprogrammis pisut edetabeli sisse ja uurime selle toimetajalt Kai Millerilt, mille poolest tänavune TOP varasematest erineb ja mida huvitavat sealt leida võib.