• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ligi: maksusoodustustel on kusagil ka piir

  Firmaauto kasutamise regulatsiooni mõte on lihtne: kui soovite maksudest täielikult vabaneda, tuleb ka tõestada, et tehakse töösõite, ütles rahandusminister Jürgen Ligi.

  "Eesmärgid on püstitatud – auto kui palgalisa maksustamine peab olema sarnasem rahapalgaga ja auto firmasse ostmine ei tohi olla nii palju soodsam kui endale ostmine," rõhutas minister online-intervjuus Äripäeva lugejatele vastates.
  Meetmed on üsna lihtsad, aga kui maksudest täielikult vabaneda soovitakse, tuleb paraku ka tõestada, et tehakse vaid töösõite, lisas ta.
  "Enamikus Euroopas ei loeta sõiduautot üldse tootmissisendiks ja mingit maksutagastust ei ole, on hoopis automaks lisaks, samuti pidev ettevõtte tulumaks ja astmeline tulumaks," tõi Ligi näiteid. "Neid me ei toeta, aga maksusoodustamisel on kusagil paraku ka meie jaoks piir," lisas ta.
  Ligi märkis veel, et maksudeklaratsioonide järgi maksab jõukaim detsiil pea poole kogu tulumaksust ning tegelik tulumaks algab alles viiendast detsiilist. "Aga et makse ka jõukamad vältida ei saaks, selle kallal näeme vaeva. Eks ka firmaautode erasõitudeks kasutamise maksustamise normaliseerimine läheb sinna ritta, samuti kõikvõimalike erisoodustuste kaotamise ettepanekute tõrjumised."
  Autor: 1321-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Täna on valimispäev – viimane võimalus oma hääl anda! Eelhääletamisel osales 39,6% valijatest
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
448 valimisjaoskonda üle Eesti on täna avatud kella 9.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Valija saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas.
Summa on kasvanud: Veli Kraavi vastased küsivad tagasi üüratut võlga
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.
Täna kogunesid kohtusse Veli Kraavi pankrotiasja esimesele võlausaldajate koosolekule trobikond haldureid ja teised võlausaldajate esindajad, et Kraavi pankrot käima lükata. Kraavilt nõutav summa on kasvanud meeletu hüppega.