Marta Jaakson • 4. detsember 2013 kell 11:00

KIK juht: Eesti ehituses kohtab lauslollust

Eesti ehitusturul on olukordi, kus on tegemist lauslollusega, ütles Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) juht Veiko Kaufmann.

Täna Ehituskonverentsil esinedes märkis Kaufmann konverentsi külastaja küsimusele vastates, et meie ehitusturul esineb lauslollusi. „Ma ei ütle, et homme, aga see lauslollus ei tule kindlasti meie majast,“ vastas Kaufmann konverentsi osaleja küsimusele.

Publikus istunud alltöövõtja kirjeldas, et ehitas hiljaaegu Tallinna lähivallas torustikke, muuhulgas tuli taastada ka tee. Kui torustikud olid valmis ja tuli hakata teed taastama, siis nii kohalik omavalitsus kui peatöövõtja teadsid, et kahe kuu pärast tuleb  teekate üles võtta Eesti Gaasi poolt. Alltöövõtja tegi kirjaliku ettepaneku, et mehed ärme teeme lauslollust ja pakkus välja, et teeb täpselt sama raha eest vallas mõne teise tee korda. Vastus talle oli tema sõnul ühtne ja lihtne - KIKiga võib tekkida probleeme. "Tõmbasin sinna teel asfaldi peale, mis kahe kuu pärast üles võeti, kuna see lauslollus ometi lõpeb," küsis ta.

Kaufmann märkis, et see on järjekordne näide, kus toetuse saajad kipub oma laiskusest KIKi seljataha pugema, ent tegelikult tuleb amet mõistlike ettepanekute korral ikka vastu. Ta eeldas, et kirjeldatud olukorras oli tegemist toetuse saaja viitsimatusega KIKiga suhelda.

„Meil on käed-jalad seotud küll, aga rumalusi me ei soosi ja püüame tervet mõistust kasutada. Teedeehitus oli õnnetu näide, aga on ka positiivseid näiteid olnud,“ hindas Kaufmann.

Ta märkis, et KIK koolitab toetuse saajaid, nõustab ja annab infot, et hankedokumente korralikult koostada.

Hetkel kuum