• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Järgmine krahh on juba teel

  Maailmamajandus tüürib tänu rahvusvaheliste pangandusreeglite nõrkusele halastamatult järgmise krahhi suunas, kirjutas New York Timesis Briti ekspeaminister Gordon Brown.

  “Maailma juhid ei ole Lehman Brothersi 2008. aasta pankrotist palju õppinud ning teinud ülemaailmsest koordineerimisest komöödia”, sõnas 2007.-2010. aastal Suurbritannia peaminister olnud Gordon Brown.
  Tema kommentaarid ilmuvad ajal, mil Euroopa Liit vaidleb pangandusliidu üle ja USA seaduseandjad suruvad Volcneri reegli reformi läbi eesmärgiga teha pangandussektoris korralik puhastustöö ja taastada usaldus tööstuse suhtes.
  Browni sõnul on poliitikute katsed luua rahvusvahelisi pangandusreegleid läbi kukkunud ja lõppenud ühelpoolsete, rahvuslike huvidega seotud tegudega.
  “Poliitiline otstarbekus, suutmatus globaalselt mõelda ja tegutseda ning vähene julgus huvisid järgida, lükkavad meid halastamatult järgmise krahhi suunas.”
  Brown avaldas muret ka Euroopas ja Hiinas kasvanud varipangaduse ning Hiina kasvanud laenumahu osas.
  Hiina laenumaht on 2008. aastast kahekordistunud, olles jõudnud 23 triljoni dollarini.
  “Me oleme juba jõudnud unustada finantskriisi peamise õppetunni: globaalsed probleemid vajavad globaalseid lahendusi. Kuna me ei suutnud õppida eelmisest kriisist, seilame tänu maailmapankuritele praegu järgmise kriisi suunas.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.