Ken Rohelaan • 19. detsember 2013 kell 13:33

Pevkur: presidendi otsus pole etteheitev

Justiitsminister Hanno Pevkur ei võtaks etteheitva või kurjana president Toomas Hendrik Ilvese otsust jätta nn 1000euroste arvete seadus välja kuulutamata.

Küsimuse peale, kuidas justiitsminister hindab õigusasjatundjana Ilvese vastust, ütles Pevkur valitsuse pressikonverentsil, et president suunas riigikogu tähelepanu asjadele, mis vajaksid veel täiendavat arutelu.

Justiitsminister leidis presidendi vastusest kaks etteheidet. Esiteks oleks kogutud teabe analüüs pidanud olema põhjalikum ja läbi kaaluma ka alternatiivseid võimalusi käibemaksupettuste vähendamiseks.

"Sain presidendi otsusest selge signaali, et ollakse õigel teel ja riigikogu koos valitsusega peab analüüsi ette valmistama ning mõjusid põhjalikumalt hindama," ütles Pevkur.

Ministri sõnul puudutas teine etteheide kaasamist. Pevkur usub, et rahandusministeerium teeb kõik endast oleneva, et ettevalmistatav seaduse uus menetlemine annab tulemuse, kus võimalikud kahtlused vastuolu osas põhiseadusega saavad kõrvaldatud.

Justiitsminister tunnustas presidenti ja tema meeskonda põhjaliku uurimise eest käibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seaduse eelnõu saamisloost.

Hetkel kuum