Einstein preemiatest: see on ettevõtte enda asi

Kaisa Gabral 07. jaanuar 2014, 16:25

Kuigi ringkonnakohus otsustas kuulutada Transiidikeskuse osade töötajate preemiast ilmajätmise õgustühiseks, arvab Kunda Nordic Tsemendi juht Meelis Einstein, et preemiate jagamine on ikka iga ettevõtte enda asi.

"Minu seisukoht on muidugi, et see (preemiate maksmine - toim.) on ikka ettevõtte asi, kellele ja mis tingimustel ta preemiat maksab. Kuid kõik peab muidugi aus olema. Selge on see, et selle juhtumi puhul läheb vaidlus edasi riigikohtusse ja seal siis vaieldakse lõpuni," vastas Einstein küsimusele, mida ta arvab sellisest kohtulahendist.

"Kuid preemiasüsteem tuleb enne kokku leppida. Ettevõte peab oma reeglistiku tegema, selle kokku leppima ja sellest kinni pidama. Igaühel on muidugi õigus minna kohtusse, kuid käia kohut siis, kui midagi ei meeldi…" rääkis Einstein.

Tema hinnangul võiks ettevõttel töötajatega olla kokkulepe ka puhuks, kui midagi läheb halvasti. Mis puudutab Transiidikeskuse juhtumit, siis tasub tema sõnul selles vaidluses riigikohtu lahend ära oodata. "Kuid selle ettevõtte puhul polnud see ainuke asi, mille üle vaieldakse, konflikt tekkis seal juba varem ja preemiavaidlus oli juba viimane piisk karikas," seletas Einstein.

Ringkonnakohus otsustas 2. jaanuaril, et Transiidikeskuse ASi otsus jätta 2012. aastal osa töötajaid ilma jõulupreemiast on õigustühine ja töötajaid ebavõrdselt kohtlev.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2014, 16:25
Otsi:

Ava täpsem otsing