7. jaanuar 2014
Jaga lugu:

Oleg Ossinovski energiaäri Gruusias

Elektri tootmine tasub Gruusias riiklike toetuseta, selgitab Eesti rikkaim inimene Oleg Ossinovski sealsele energiaturule 150 miljoni euro investeerimist.

Meie eesmärgiks on ehitada valmis 100 MW võimsust viie aasta jooksul, milleks kulub suurusjärgus 200 miljonit dollarit (150 mln eurot) investeeringuid, kommenteeris Ossinovski septembris Äripäeva Rikaste TOPi väljaandele. Paralleelselt otsib Skinest Grupp ka uusi hüdroprojekte.

"Skinest Grupp on juba palju aastaid edukalt töötanud Gruusias ning me otsustasime kapitaliseerida oma teadmised sellest turust. Gruusia on unikaalne piirkond nii hüdroenergia mahtude kui ka kvaliteedi mõttes. Sellest elektri tootmine on tulus ka ilma riiklike toetusteta," selgitas ta otsust sinna investeerida. Eesti Päevalehele antud intervjuus selgitas ta, et riik on hüdroenergia tarvis parim paik, kuna mägedes voolab 26 000 jõge, kus on enamasti alati vett ning langus väga suur, mis annab veele suure energiakoguse.

"Doteeritud energeetika tähendab üldjuhul, et ametnik mängib seadusega kui palliga ja tema otsusest sõltub, milline ettevõte õitseb ning milline kannab suuri kahjumeid. Oleme sellega Eestis oma vitsad kätte saanud, mistõttu on Gruusia turupõhimõttel toimiv energeetika päris ahvatlev."

Mis aitas Oleg Ossinovski Eesti rikkaimaks, saab lugeda uudisest Rikaste TOP: kes lükkas troonilt Tederi?

Autor: Alyona Stadnik, Rivo Sarapik

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum