Estravel: suvereise osteti juba novembris

Kaisa Gabral 09. jaanuar 2014, 09:28

Turismivaldkonna sooduskampaaniate intervall on veidi teine kui jaekaubanduses – kehtib varajase tellija soodustus ja paljud eestlased kasutasidki seda juba novembris, märkis Estraveli turundus- ja kommunikatsioonijuht Janika Ritson.

"Turismis kehtib enamasti reegel, et pikalt ette ostetud reis tuleb soodsam – see kehtib üldjuhul nii lennupiletite, majutuse kui ka pakettreiside ja muude teenuste osas. Erandiks on viimase hetke väljamüügid ja sooduskampaaniaid, mida planeeritakse jooksvalt, vastavalt ettemüüdud teenuste mahule," selgitas ta.

Kui rääkida hooajalistest allahindlustest, siis käesolev talv erines Ritsoni hinnangul eelmisest selles osas, et suvehooaja päikesereiside müük algas tavapärasest varem – juba novembris. Alanud aasta on Ritsoni hinnangul erinev ka selles osas, et talvemõnusid nautida soovijad peavad lund otsima mujalt kui Eestist.

"Suusakuurortide sihtkohtade osas suuremaid muutusi toimunud ei ole. Alpidest eelistatakse enim Austriat, mis on sobilik peredele ja pakub tegevust põhimõtteliselt iga oskustasemega suusatajale ja lumelaudurile. Samuti on raske vastu panna Austria hinna ja kvaliteedi suhtele. Austria Alpide enimkülastatud kohtadeks on Mayrhofen, Saalbach ja Schladming. Prantsusmaa suusakeskustest on populaarseim Meribél, aga ka Paradiski suusakuurordid ja Morzine," tõi Ritson välja Estraveli klientide eelistusi. Lähematest kohtadest on Ritsoni sõnul esikohal endiselt Himos Soomes.

"Lõppenud aasta oli Estraveli jaoks positiivne. Täpsemate kokkuvõtete tegemine alles käib, aga rõõm on tõdeda, et eestlased reisivad üsna palju ja ka Eestit külastanud välisturistide arv on tõusutrendis. Alanud aastal see kasvutrend loodetavasti jätkub," lisas Ritson.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. January 2014, 09:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing