Heinver: tulu toob soodusmüük

Kaisa Gabral 08. jaanuar 2014, 16:39

Selveri juhi Andres Heinveri sõnul peab kaupmees kampaaniaid hästi planeerima, sest tulu tuleb suuresti soodustooteilt.

"Jaanuari allahindlustest saab rääkida eelkõige jõulukaupade ning riiete ja jalanõude kontekstis. Toidukauplustes jääb allahindlus tavapäraseks. Hooajakaupade müüjad peavad ilmselt tegema eelmistest aastatest jõulisemaid allahindlusi, sest talv on lasknud ennast pikalt oodata," kommenteeris Heinver aasta alguse allahindluste käivitumist.

Tema hinnangul on inimeste kindlustunne paranenud, palgadki on viimase aasta jooksul tõusnud. "Ka meie oleme aasta jooksul töötasusid korrigeerinud. Samas peab arvestama, et palgatõus saab tugineda vaid efektiivsuse kasvule," märkis Heinver.

Buumieelset aega, kus kulutusi tehti tihti läbimõtlematult, pole Heinveri hinnangul mõtet tagasi oodata. "Alates majanduslanguse algusest on inimeste igapäevased ostud palju kaalutletumad ning see trend ei ole praegu muutunud. Ka jõulude ajal ostetud kingitused olid eelkõige praktilised. Seejuures ei otsi inimesed odavaid asju, vaid soodushinnaga kvaliteetset ja vajalikku kaupa. See kehtib nii toidu- kui tööstuskaba puhul – ostukorvi valitakse lemmiktooted, millel on hetkel kampaaniapakkumine," märkis Heinver.

Tema hinnangul jätkub sama tendents ka käesoleval aastal ja seetõttu peavad kaupmehed kampaaniaid hästi planeerima, sest tulu tuleb suures osas soodustoodetelt.

"Kindlustunde paranemine ei tähenda meie vaates rohkem oste, sest süüakse ja juuakse ikka sama palju. Küll aga saavad inimesed endale jälle kvaliteetsemaid tooteid lubada. Palga kasvades eelistatakse taas rohkem kodumaiseid toiduaineid, samuti jälgitakse tooteinfot, näiteks e-ainete sisaldust," märkis Heinver.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. January 2014, 09:56
Otsi:

Ava täpsem otsing