Loe, mida arvavad soomlased Hartwalli koondamisest

1185-aripaev 15. jaanuar 2014, 17:34

Soomlaste arvates sõltub Hartwall liigselt sisetarbimisest ning ettevõtte kehvapoolne käekäik ja töötajate massiline koondamine tuleb liiga karmist alkoholipoliitikast ning maksudest.

Lugeja pwm kirjutas Helsingin Sanomate artikli kommentaariumis, et vanad maksumudelid ei tööta enam. Robopoulos nentis, et Hartwalli koondamise otsene põhjus on seadus, ta võrdles valituse maksukatsetusi Don Quijote'i võitlusega tuuleveskitega, nentides, et katsetused pole läbimõeldud. Kommentaator soovitas riigil lasta märjukese hind nii madalale, et Eestist alkoholi toomine muutuks kahjumlikuks.

Kommenteeria sq leidis aga, et Hartwall süüdistab oma saamatuses riiki ning on liialt sõltuvuses sisetarbimisest. Küll süüdistati ka alkoholitranspordis Euroopa Liitu, mis võimaldab kaupa võrdlemisi lihtsalt piiride vahel vedada.

Ka hinnati alkoholi kättesaadavust piiravad Soome, Norra ja Rootsi seadused kohutavaks. See soodustavat pigem alkoholi suuremat kokkuostu, mis võib viia absurdsete koguste joomiseni.

Kommentaator Oikeiston kundi peab seda ka Soome traagiliste vägivallajuhtumite põhjuseks, tuues näiteks Austria, Ameerika, Hispaania, Prantsusmaa, kus alkoholi kättesaadavusel ajalisi piiranguid ning taolisi vägivallajuhtumeid tema hinanngul pole.

Pakuti välja ka, et Eesti ja Soome võiksid kokkuleppeid sõlmida.

Osad kommentaatorid leidsid, et Hartwallist lahkujatele leiduks tööd Eesti ja Soome vahel sõitvatel laevadel õlle ja longero müüjatena.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2014, 17:47
Otsi:

Ava täpsem otsing