Kas Tallinna Vee aktsia hüppab?

Romet Kreek 11. veebruar 2014, 10:01

Täna võiks oodata isegi Tallinna börsil mingisugust reaktsiooni eileõhtusele uudisele, et Tallinna Vesi nõuab Eesti valitsuselt 50 miljonit eurot kompensatsiooni või vee- ja kanalisatsioonihindade 17,1%-list hinnatõusu aja eest, mil konkurentsiamet peatas lepingujärgse hinnatõusu.

Samas on tegemist vaid nõudega ja teadmata on tõenäosus, kas tuleb hinnatõus või kas valitsus peab need 50 miljonit leidma. Võimalik, et tegemist on katsega survestada valitsust, et see tõmbaks konkurentsiametil tuure maha.

248 miljoni eurose turuväärtusega ettevõttele oleks 50 miljonit päris kopsakas võit. Ise ma selle võidu alla raha ei panustaks. Tallinna Vesi on mõnes mõttes muutumas sarnasemaks nn kohtutoimiku Järvevana aktsiaga.

Laiemalt on palju kesisem tänane uudis, et Eesti majandus on stagneerunud. Neljandas kvartali oli majanduse aastane kasv esimesel lugemisel vaid 0,0%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. February 2014, 10:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing