Soome gaselli kasum miljon eurot päevas

Meelis Mandel 12. veebruar 2014, 11:43

Soome viimase aja eduloo Supercell mullused tulemused panevad jahmatama.

Helsingin Sanomate arvutuse järgi teeb see 3,5 mln eurot kasumit mänguvalmistaja töötaja kohta. Supercelli numbrid kannatavad välja ka võrdluse nii mõnegi Soome tööstushiiuga. Näiteks enam kui 11 000 töötajaga Metsä Groupi kasum jäi mõne miljoni euroga Supercelli omast väiksemaks.

Eesti ettevõtete 2012 käibe TOPis asetuks Supercell viiendale kohale Eesti Energia järgi, kasumi TOPi ta võidaks.

Aastal 2012 oli Supercelli käive 78 miljonit eurot, ja aastal 2011 ei olnud ettevõttel käivet sisuliselt ollagi. Peamine raha tuleb võitlus- ja strateegiamängust Clash of Clans ning ka Hay Dayst. Mängud on tasuta, kuid mängija võib neis kiiremini edasi liikuda reaalset raha kasutades.

Eesti kiiresti kasvavate ettevõtete Gaselli TOPi võitjad avalikustatakse 19. veebruaril toimuval Gaselli Kongressil. Enam kui tuhat ettevõtet sisaldav TOP ilmub 20. veebruari Äripäeva vahel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2014, 12:48
Otsi:

Ava täpsem otsing