Eesti toetab ukrainlasi 50 000 euroga

Mari Mets 25. veebruar 2014, 18:49

 Eesti on välisminister Paeti sõnul otsustanud toetada 50 000 euroga Ukraina tänavarahutustes kannatada saanud inimesi, et nad saaksid nii psühholoogilist kui arstiabi ja tuge lähedaste kaotamisel.

Ukrainas visiidil viibiv välisminister Urmas Paet ütles kohtumisel Kiievis Maidani rahutustes esmaabi andmise eest vastutava vabatahtlike peaarsti Olga Bogomoletsiga, et Eesti tunnustab paljude inimeste ennastohverdavat tegutsemist Ukraina rahutuste ajal inimelude päästmisel ja vigastatute eest hoolitsemisel, vahendab välisministeerium pressiteates.

,,Praegu on oluline vähendada pingeid tänavatel ja regioonides ning taastada ühiskonna usaldust riigivõimu suhtes. Kõige olulisem on tegelike reformidega alustamine ning ühiskonna usalduse taastamine," lausus Paet.

Eesti toetas tänavarahutustes kannatada saanud ukrainlastele arstiabi andmist ka veebruari alguses 50 000 euroga heategevusliku valitsusvälise sihtasutuse Rahvusvahelise Renessansi Fondi (International Renaissance Foundation) vahendusel.

 Paet asetas Kiievis pärja Ukraina rahutustes hukkunute  mälestuspaigale. ,,Kiievi kesklinn on täis lilli, küünlaid ja leinavaid inimesi. Sügav kaastunne kõigi konfliktis hukkunute lähedastele," ütles ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. February 2014, 18:49
Otsi:

Ava täpsem otsing