Krimm rõhub Euroopa aktsiaid

Romet Kreek 27. veebruar 2014, 14:09

Euroopa aktsiate hinnad on täna teinud nädala suurima languse, kuna pinged Ukrainas asuvas Krimmis kasvavad Ukraina valitsuse vahetuse järel, vahendab Bloomberg.

Euroopa ettevõtted on ka raporteerinud kehvematest tulemustest. WPP aktsia tegi kahe aasta suurima kukkumise. Kindlustusselts Allianzi aktsia hind langes 3,6%, kuna seltsi tulemus ei vastanud analüütikute ootustele. Royal Bank of Scotlandi aktsia kukkus 8%, kuna Suurbritannia valitsuse 80% osalusega pank suutis raporteerida suurimast aastakahjumist alates 2008. aastast.

„Turg ei suuda kaaluda, kas olulisem on likviidsuse suurus või Krimmi olukord ja kahjuks paistab, et Krimm kaalub likviidsuse üles," ütles Hobart Capital Marketsi aktsiamaakler Justin Haque Bloombergile. „Turg sisises juba niigi ja tarvis oli vaid väikest geopoliitilist maavärinat, ja see ei ole tegelikult üldse väike probleem.“

Venekeelse Lõuna-Ukraina regiooni Krimmi parlamendisaadikud võivad hääletada poolsaare staatuse teemal. Venemaa teatas eile üllatuslikest sõjaväeõppustest Ukraina läheduses.

Maailma suurima reklaamiagentuuri WPP aktsia hind langes 5,8%, 1254 pennile. Ettevõtte tulemus tuli analüütikute prognoositust väiksem. Allinazi aktsia hind langes 3,6%, 126,25 eurole. Analüütikud ootasid seltsilt 1,31 miljardi eurost kvartalikasumit, kuid kasumiks tuli vaid 1,26 miljardit.

Euroopa suuremad aktsiaindeksid on täna langenud 0,8 ja 1,6% vahemikus. Euro Stoxx aktsiaindeks on langenud 1,2%, 3111 punktile. Briti aktsiaturg on langenud 0,8%, Prantsusmaa 0,8% ja Saksamaa 1,6%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. March 2014, 21:35

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing