Ukraina peaminister: tsiviliseeritud maailm ei tunnusta Krimmi referendumit

07. märts 2014, 15:21

Ukraina ajutine peaminister Arseni Jatsenjuk on Krimmi hoiatanud, et "keegi tsiviliseeritud maailmas" ei tunnusta Venemaaga liitumise referendumi tulemust, vahendab BBC.

Samas on Krimmil Venemaa tugi - Venemaa parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko kinnitas, et kui Krimmi inimesed hääletavad 16. märtsil Venemaaga liitumise poolt, toetavad nad seda valikut. Tema sõnul on Krimmi parlamendil "kui legitiimsel võimul" on kahtlemata õigus lasta Krimmi inimestel oma tuleviku üle otsustada.

Krimmi asepeaminister Rustam Temirgaliev ütles BBCle, et on kindel, et "juba mõne päeva pärast" on Krimm osa Venemaa Föderatsioonist. Ta prognoosis, et kuni 75% Krimmi elanikest ütleb referendumil "jah".

Jatsenjuk ütles, et Ukraina on valmis Venemaaga kõnelusi alustama kohe, kui see viib oma väed Krimmist välja ning allub rahvusvahelistele lepingutele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2014, 15:28
Otsi:

Ava täpsem otsing