Investoritel suur huvi Kreeka võlakirjade vastu

Sirje Rank 10. aprill 2014, 11:56

Investorid on ilmutanud ootamatult suurt huvi Kreeka võlakirjade vastu, mida Kreeka valitsus pärast neli aastat väldanud "pagendust" rahaturgudelt täna müüb.

Algne plaan oli pakkuda viieaastase tähtajaga võlakirju 2,5 miljardi euro väärtuses.

Agentuur Bloomberg vahendab, et informeeritud allikate teateil on ostusoove laekunud juba enam kui 550 investorilt kogusummas, mis ületab 20 miljardit eurot. Tootlus tuleb ilmselt madalam kui algselt prognoositud 5,25%. Pakkumise lõplik tulemus alles selgub.

"Kreekale on kasulikud euroala madalad intressimäärad ja jutud keskpanga rahapoliitika lõdvendamisest. See kütab huvi kõrget tootlust pakkuvate emiteerijate vastu, sõltumata sellest, kui madalal nad krediidireitingu redelil on," ütles Bloombergile ING panga strateeg Alessandro Giansanti. "Kreekale on see hea võimalus tulevaste kulude tarvis turult raha laenata."

2009. aastal vallandas Kreeka euroala võlakriisi, kui ametisse asunud uus valitsus teatas, et riigi eelarvedefitsiit ületab euroalal lubatud piiri enam kui viis korda. Riik on saanud kaks välisabipaketti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2014, 11:56
Otsi:

Ava täpsem otsing