Nigeeria SKP kasvas üleöö 89%

Juhan Lang 14. aprill 2014, 16:59

SKP maagilise kasvuga 510 miljardi dollarini rebis Nigeeria ette eelmisest Musta mandri suurimast majandusest Lõuna-Aafrika Vabariigist, mille SKP on 370 miljardit.

Nigeeria reaalmajandus jäi samaks, muutus vaid viis, kuidas SKPd mõõdetakse, kirjutab Economist. Siiski ei saa nõnda drastilise muutuse taga näha pelgalt pettust. Vastupidi, see annab adekvaatsema pildi viimastel aastatel tublisti kasvanud majandusharudest nagu telekommunikatsioon, pangandus ja Nollywoodi filmitööstus.

Sarnase statistilise maagiaga on varem silma paistnud Ghana, mis lisas oma majandusele 2010. aastal 60%. Nigeeria ootas oma arvepidamise andmete uuendamisega kaks aastakümmet, kuid uued andmed kinnitavad, et tõepoolest on tegemist mandri suurima majandusega.

Nigeeria majandus on viimasel kümnendil kasvanud aastas 7%. Riik on rikas maavaradelt, eriti nafta poolest. Järjest suureneb ka välisinvestorite hulk, kes soovivad panustada Aafrika tõusu läbi Nigeeria aktsiate. Johannesburgi ja Lagose järel on tegemist suurima ja likviidseima turuga regioonis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2014, 17:00
Otsi:

Ava täpsem otsing