6. mai 2014 kell 5:47

EPL: kas Tsahkna tegutseb Linnamäe huvides?

Päev enne seda, kui riigikohus alustas mullu apteekide asutamispiirangute kaotamise arutamist, annetas Magnumi ravimikontserni omanik Margus Linnamäe IRLile 10 000 eurot, kirjutab Eesti Päevaleht.

Äripäev on aga samast annetusest kirjutanud hoopis teise seaduseelnõu kontekstis.

Riigikohus otsustas mullu apteekide asutamispiirangud kaotada ning annetus IRLile võib olla põhjus, miks riigikogu IRLli saadikust sotsiaalkomisjoni aseesimees Margus Tsahkna seisab praegu eelnõu nr 615 ehk nn apteekide seaduse vastuvõtmise eest, märgib Päevaleht.

2009. aasta 6. oktoobril annetas Linnamäe IRL-ile 5000 eurot ja eelmisel aastal, päev enne seda, kui riigikohus alustas apteekide asutamispiirangute kaotamise arutamist, 10 000 eurot.

Linnamäe kommentaari ei õnnestunud Päevalehel saada. Äripäevale on Linnamäe öelnud, et Magnum kaalub Euroopa Inimõiguste Kohtusse pöördumist seoses apteekide asutamispiirangute kaotamisega, mis omakorda tingis praegu menetluses oleva nn apteekide seaduseelnõu. Vastav eelnõu on saanud kõvasti kriitikat, on Äripäev kajastanud.

Äripäev on kirjutanud ka samast 10 000-eurosest Linnamäe annetusest IRLile, kuid hoopis teises kontekstis. Nimelt annetas Linnamäe 10 000 eurot IRLile päev enne seda, kui neli riigikogu liiget - kaks IRL-ist ja kaks Reformierakonnast, esitasid Linnamäe huve kaitsva veeseaduse ja jäätmeseaduse muutmise seaduse eelnõu. Loe pikemalt Äripäeva artiklist "Seadusemuudatus suurärimehele". Linnamäe kommenteeris siis Äripäevale, et annetus oli sügavalt isiklik ja maailmavaateline. "Olen ERSP liige, mis on IRLi üks eelkäijatest, olnud enam-vähem sama kaua, kui on antud välja ajalehte Äripäev," märkis ta.

Möödunud aasta lõpul omandas Linnamäe osaluse meediakontsernis Eesti Meedia. Eile ostis talle kuuluva MM Grupi tütarettevõte UP Invest 55-protsendilise osaluse uudisteagentuuri BNS omanikfirmas Uudisvoog OÜ.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum