Piret Reiljan • 13. märts 2014 kell 5:23

Linnamäe ähvardab Euroopa kohtuga

Magnumi ravimimüügi kontserni omanik Margus Linnamäe ütles, et Magnum kaalub Riigikohtu apteekide asutamispiirangute kaotamise otsuse vaidlustamist Euroopa Inimõiguste Kohtus.

"Riigikogu sotsiaalkomisjon on hetkel raskes seisus, sest neil tuleb mõelda, kuidas apteegikorraldusega pärast riigikohtu vastutustundetut, populistlikku ja poliitiliste sugemetaga otsust edasi minna," sõnas Linnamäe. Tema sõnul on loogiline, et mingi regulatsioon tuleb riigikogu sotsiaalkomisjonil välja pakkuda, kuna Euroopa kogemuste põhjal ei ole lausliberaalne apteegiturg võimalik.

"Mina olen seisukohal, et Eesti jaoks parim regulatsioon on hetkel kehtivad asutamispiirangud ja Magnum kaalub tõsiselt riigikohtu otsuse vaidlustamist Euroopa Inimõiguste Kohtus," teatas Linnamäe.

Äsja riigikogus menetlusse võetud ravimiseaduse muutmise eelnõu tundub Linnamäe sõnul radikaalne. "Loodan, et see on alles protsessi algus ja ees on veel palju arutelusid," sõnas ta. Linnamäe jätkas, et antud seaduseelnõu tänasel kujul riivab märkimisväärselt tema huve.

Enda osalust apteegiäris nimetab Linnamäe läbipaistvaks. "Minu osalused apteegisektoris on avalik info ja äriregistrist näha. Oman Magnumi kaudu Terve Pere Apteeki, mis kasutab Apotheka kaubamärki," sõnas Linnamäe.

Riigikontrolli hinnangul kontrollib Magnum aga kogu Apotheka apteegiketti. Apotheka apteegikett kuulub Linnamäe venna Aivar Linnamäe osalusega ettevõttele. Magnumi endisele juhile Tarmo Laanetule kuulub Südameapteekide kett, mis riigikontrolli hinnangul on samuti Magnumi kontrolli all.

Hetkel kuum