Euroopa Keskpank ei üllatanud

Sirje Rank 08. mai 2014, 14:46

Euroala baasintressimäärasid arutanud Euroopa Keskpanga nõukogu jättis euroala enim jälgitud baasintressi määra 0,25% tasemel muutmata.

Otsus oli ootuspärane. Nii prognoosis 56 agentuuri Bloomberg küsitletud 58 analüütikust. Kaks analüütikut prognoosisid intressimäära langetamist. Läinud kuul ütles Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi, et kui euro tugevus inflatsiooni liiga madalal hoiab, on keskpank valmis sekkuma.

Spekulatsioonid, et Euroopa Keskpank ei avalikusta täna veel täiendavaid meetmeid Euroopa majanduse ergutamiseks, kergitasid euro USA dollari suhtes kaheksa nädala kõrgeima taseme lähedale. Euro kauples 1,3943 dollari tasemel.

"Kui keskpank poliitikat ei muuda, võib see olla lisaargument euro ostmiseks," kommenteeris agentuurile Bloomberg Rabobanki valuutastrateeg Jane Foley. "Investorite vaade eurole on praegu "klaas on poolenisti täis" vaade, mis tähendab, et Euroopa Keskpangal ei ole asjade üle kuigi suurt kontrolli."

Viimase 12 kuuga on euro USA dollari suhtes tugevnenud 5,7%.

Viimati muutis Euroopa Keskpank baasintressi määra läinud aasta novembris, kui inflatsioon euroalal ootamatult järsult aeglustus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2014, 13:43
Otsi:

Ava täpsem otsing