Maksuamet teavitab firmasid enne häbiposti panekut

Indrek Kald 27. mai 2014, 14:48

Maksu- ja tolliamet saadab homme teated firmadele, mida ähvardab 1. juunil maksuvõlglaste nimekirjas avalikustamine, et nad saaks kohustused enne juunit likvideerida.

Maksu- ja tolliameti tulude osakonna juhataja Triin Raaperi sõnul on maksuvõla info olnud kättesaadav ka seni, kuid seda üksikpäringutena. "Nimekirja avaldamisega peaks aga suurenema ettevõtjate huvi jälgida, kas nende kohustused on täidetud õigeaegselt," selgitas ta pressiteates.

"Konsultatsioonide käigus on ettevõtlusorganisatsioonid hinnanud meedet sobivaks võrdsema konkurentsikeskkonna tagamisel, samuti on arvestatud ettevõtjate arvamustega kuvamise põhimõtete kohta," lisas ta.

Raaperi sõnul on näiteks Portugalis sarnane süsteem ning mõju ettevõtluskeskkonnale hindab sealne amet positiivseks.

Alates juunist kuvab Eesti maksuamet oma kodulehel juriidilistest isikutest maksuvõlglaste nimekirja, et suurendada maksumaksjate motivatsiooni täita maksukohustused õigeaegselt ning seeläbi toetada võrdset konkurentsi.

Nimekirjas kuvatakse andmeid iga kuu 1. kuupäeva seisuga. Selleks ajaks on möödunud ka kõik peamised deklareerimise ja tasumise tähtpäevad. Nimekiri pannakse koduleheküljele üles igakuiselt 1. kuupäevale järgneval tööpäeval ja seda hoitakse üleval kuni uue nimekirja avaldamiseni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. June 2014, 09:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing