Suurinvestor: usun Eesti ettevõtetesse

Birjo Must 27. mai 2014, 13:32

Mul on Eesti ettevõtetesse usku, rääkis viimastel aastatel Tallinna börsi suurimaks erainvestoriks kerkinud Sven Lennart Alpstal.

"Kui ma tegutsen siin riigis, siis tahan ka kohalikesse ettevõtetesse investeerida," põhjendas Alpstal seda, miks ta on Tallinna börsi ettevõtetesse paigutanud miljoneid eurosid.

Täna Nordeconi aktsionäride korralisel üldkoosolekul käinud investor kinnitas, et tal on Eesti ettevõtluskeskkonda ja ettevõtetesse usku.

Alpstal nõustus sellega, et viimasel ajal on palju diskuteeritud Tallinna börsi väikese käibe ja tehingute arvu üle. "Kui ehk välja arvata Stockholmi börs, siis samasuguseid trende näeb ju mujal lähiümbruses ka," rääkis Alpstal.

Investor ei soovinud aga kommenteerida põhjust, miks ta on tõusnud Nordeconi suurimate investorite hulka. Samuti ei nõustunud ta andma pikemaid selgitusi oma teiste investeeringute kohta.

"Kui ma täna arvan ettevõtte kohta üht, siis aasta pärast võib olukord olla juba hoopis teine ja ma ei soovi sellepärast hetkel midagi kommenteerida," ütles seni avalikkuse eest pagenud investor lõpetuseks.

Sven Lennart Alpstal investeerib Eesti börsifirmadesse oma Saaremaal tegutseva ettevõtte Luksusjaht AS kaudu. Tänavu aprilli seisuga on tema portfelli väärtus 10 184 072 eurot. Kaks aastat järjest Äripäeva investorite TOPi võitnud investor on paigutanud 4,2 miljonit eurot Tallinkisse ja veidi enam kui kolm miljonit eurot Nordeconi. Lisaks kuuluvad tema portfelli veel Olympic Entertainment Groupi, Tallinna Kaubamaja, Baltika ja Premia Foodsi aktsiad.

Luksusjaht AS tehtud edukad investeeringud Tallinna börsile kergitasid kaatritootja 2012. aasta kasuminumbrit erakorraliselt 1,3 miljoni euro võrra. Tänu aktsiate ümberhindlusele suutis kaatritootja aastaga ka kasumit tõsta 2,73 miljonilt 3,81 miljoni euroni.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. May 2014, 15:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing