Lviv loobus kandideerimast 2022. aasta olümpiale

30. juuni 2014, 11:41

ROKi president Thomas Bach ning Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk ja riigi olümpiakomitee juht Sergei Bubka otsustasid, et taandavad Lvivi kandidatuuri 2022. aasta taliolümpia korraldajalinnade nimistust.

Osapooled selgitasid otsust Ukraina keerulise majandusolukorra. ROKi teatel näeb nende ekspertkomisjon Lvivil siiski potentsiaali kandideerida 2026. aasta taliolümpiamängude korraldajalinnaks. Bachi sõnul tingis praeguse otsuse eelkõige soov lasta Ukraina majandusel ja ühiskonnal tänasest ebastabiilsest olukorrast taastuda.

Nüüd jäävad 2022. aasta taliolümpiale kandideerima kolm linna: Norra pealinn Oslo, Hiina pealinn Peking ja Kasahstani suurim linn Almatõ. Olümpia korraldajamaa selgub järgmise aasta suvel Malaisias.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2014, 11:41
Otsi:

Ava täpsem otsing